Facebook Urbanism: een zegen voor de stad? Vrijdag 27 juni van 15.00 tot 16.30 uur, Roof Garden Arnhem, Kleine Oord 177 Arnhem. 

Facebook-Urbanism-banner

Facebook Urbanism: een zegen voor de stad?

Wanneer: 27 juni 2014

Waar: Roof Garden Arnhem

Organisatie: RUIMTEVOLK / Roof Garden Arnhem / Pop-Up City

RUIMTEVOLK, Pop-Up City en Roofgarden Arnhem organiseren op vrijdagmiddag 27 juni een interessant gesprek over het fenomeen ‘Facebook Urbanism’.

Lees meer / aanmelden… […]

 

Op verschillende plekken in onze steden en dorpen zorgen (tijdelijke) initiatieven van creatieve ondernemers en bewoners voor een nieuwe energie en een nieuwe dynamiek. Van pop-up activiteiten als Roof Garden Arnhem of Pop-up Store Jan Eef tot nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling zoals Cartesius in Utrecht, Coehoorn Centraal in Arnhem en Open Lab Ebbinge in Groningen. Deze initiatiefnemers nemen niet alleen een steeds grotere rol in stedelijk ontwikkelingen en leveren een belangrijke bijdrage aan city branding, ze zijn bovendien in staat om programma te maken en daaromheen op geheel eigen wijze relatief grote groepen belangstellenden en -hebbenden te mobiliseren. Online communities spelen daarbij een grote en bepalende rol. Het blog Pop-up City noemde dit fenomeen in hun 2012 trend forecast eerder al ‘Facebook Urbanism’.

Een interessante en sympathieke ontwikkelingen die ook veel vragen oproept. Want wat is nu, na enkele jaren experimenteren, de betekenis van deze facebook urbanism voor de ontwikkeling van gebieden? Wat houdt het precies in? Hoe werkt het? Wie zijn de initiatiefnemers? En wat betekent het bijvoorbeeld voor vastgoed- en grondeigenaren, gemeenten en andere lokale partijen? En voor de ‘gewone’ stadsbewoner die niet direct aangesloten is op dergelijke netwerken? Heeft hij er ook nog wat aan? Ondermijnen deze snelle ontwikkelingen niet de behoefte aan vastigheid en herkenbaarheid in de stad? Kortom, is Facebook Urbanism een zegen voor binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en de stad of misschien juist wel niet? De hoogste tijd dus om dit interessante fenomeen eens onder de loep te nemen.

RUIMTEVOLK, Pop-Up City en Roofgarden Arnhem organiseren op vrijdagmiddag 27 juni om 15.00 uur een interessant gesprek over dit fenomeen. Locatie is Roofgarden Arnhem, een groene stadstuin en festivalterrein boven op een Arnhemse parkeergarage. Sprekers zijn Joop de Boer van Pop-Up City, Willem Hofstede van initiatiefnemer van Roof Garden Arnhem en Martijn Duineveld van de Wageningen Universiteit. Entree is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Aanmelden RUIMTEVOLK zomerborrel: Facebook Urbanism