No-nonsense at the nonference: kritische zelfreflectie als medicijn tegen veranderingspijn

Dr. ir. Martijn Duinveld is inspirator tijdens de Nonference ‘Digitaal Fit in het Netwerk’. Hij deelt met ons zijn visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’- netwerk bubbels.

‘Samenwerken doe je niet alleen’ en ‘Samen komen we er wel uit’, zijn uitspraken die je vaak hoort. Maar, samenwerken is niet altijd makkelijk. Meer samenwerken met andere organisaties, of binnen een organisatie, kan zorgen voor spanningen, frustraties en confrontaties. Als mensen gaan samenwerken, moeten ze namelijk hun historisch gegroeide netwerken en bubbels (nubbels) verlaten. En ook hun historisch gegroeide manier van denken, aanpassen of veranderen.

Volgens Martijn is kritische zelfreflectie het beste medicijn tegen deze veranderingspijn. Die zelfreflectie bestaat uit 3 onderdelen. Denk na over jezelf als onderdeel van een organisatie. Kijk naar de geschiedenis van de organisatie. En reflecteer op de organisatie in relatie tot andere organisaties. Zonder zichzelf en zijn werkgever te sparen, deelt Martijn een aantal van zijn observaties.

25 11 2019 | Keynote | No-nonsense at the nonference: kritische zelfreflectie als medicijn tegen veranderingspijn | Nonference: Digitaal fit in het netwerk | Koelhuis, Zutphen